Je kent vast wel dat spel met kaarten wat vroeger op je computer stond? Grote kans dat je dit ooit hebt gespeeld omdat het internet eruit lag. Het gaat natuurlijk over Patience. Maar weet je de regels nu eigenlijk wel echt? En waar komt dit erg bekende spelletje eigenlijk vandaan? Daar ga je meer over lezen in het volgende stuk. 

Wat is Patience?

Patience is een kaartspel wat waarschijnlijk zijn oorsprong vind in Frankrijk, vandaar ook de naam. Patience betekent in het Frans namelijk geduld, wat je wel kan gebruiken met dit spel. Het spel is namelijk erg lastig om uit te spelen. Het doel van Patience is om een reeks te maken door de kaarten in goede volgorde op elkaar te plaatsen. Of dit lukt, hangt helemaal af van de manier waarop je de kaarten hebt geschud. Wil je gratis patience spelen? Klik op deze link: https://gratispatience.net/spelen/

Regels van Patience

Om Patience te kunnen spelen begin je door de kaarten goed te schudden. Vervolgens maak je 7 stapeltjes die allemaal bestaan uit 3 kaarten, waarvan je de bovenste om mag draaien. De overige kaarten komen op de kop, links van deze stapeltjes te liggen. Nu is het de bedoeling dat je boven de 7 stapeltjes, 4 stapels creëert die oplopen van aas (als 1) naar de koning. Dit doe je door de kaarten die open liggen weg te spelen of aan te vullen met kaarten van de dichte helemaal linker stapel. Van deze stapel mag je er elke keer 3 omdraaien en daarmee aanvullen waar kan. Belangrijk is dus dat je de onderste dichte kaarten weg weet te spelen. Let dus goed op welke kaarten je tot je beschikking hebt. 

Nu je weet wat de regels van Patience zijn, hoef je niet meer random op kaarten te klikken. Het blijkt een erg makkelijk te spelen spel en het voordeel is dat je het alleen kan doen. Je hebt naast een stok kaarten dus niks of niemand nodig. Maar niet vals gaan spelen, ook al is die verleiding nu natuurlijk een stuk groter.