Vaak wordt gedacht dat het als 60-plusser onmogelijk is om nog aan een lening te raken. We kunnen je hierin al meteen gerust stellen, het kan vast en zeker nog. Uiteraard zullen de voorwaarden er iets anders uitzien dan een lening bij jongere mensen, maar dit hoeft je helemaal niet tegen te houden. Ook 60-plussers worden bij de meeste kredietverstrekkers niet vergeten. Een seniorenlening aanvragen kan zelfs makkelijk online dus je hoeft er niet eens je huis voor uit.
We bekijken graag samen met jou de belangrijkste kenmerken van de seniorenlening en waar je moet op letten.

Een seniorenlening aanvragen in de praktijk

We hadden het hierboven al even aangehaald dat de voorwaarden voor een seniorenlening er iets anders kunnen uitzien, iets strenger laat ons maar zeggen. Die strengere voorwaarden zijn er omdat de kredietverstrekker zich toch enigszins veilig wil stellen. Iemand die met pensioen is, heeft over het algemeen genomen een lager inkomen en de kans op overlijden tijdens de looptijd is ook groter.
Om zich veilig te stellen tegen voortijdig overlijden, kan een overlijdensrisicoverzekering verplicht worden door de maatschappij. Niet eens zo slecht, anders zou het eventuele openstaande saldo kunnen verhaald worden op je erfgenamen.
Als we de verschillende seniorenleningen naast elkaar leggen, zien we dat de ondergrens van de leeftijd rond de 60 jaar ligt en de bovengrens rond de 70 jaar. Afwijkingen zijn hierop steeds mogelijk naargelang de kredietverstrekker.
Net zoals bij elke andere lening, zal ook hier het inkomen de doorslaggevende factor zijn in het al dan niet goedkeuren van de seniorenlening. Je kunt hier natuurlijk zelf al voor een groot stuk een inschatting van maken. Let dus goed op de rente en de looptijd en schat zo al de haalbaarheid in, los van het oordeel van de kredietverstrekker.

Je seniorenlening aanvragen doe je makkelijk online

Online een lening aanvragen is al lang geen uitzondering meer, zo ook niet voor seniorenleningen. Via de website kun je eerst een simulatie maken zodat je goed weet wat je maandelijkse afbetaling zal zijn, wat de geldende rente is en welke de beste looptijd is. Vervolgens kun je dan je simulatie gaan omzetten in een aanvraag. Online aanvragen worden door de band heel snel behandeld waardoor je niet lang zult moeten wachten op de goed- of afkeuring van je dossier. Heb je een goedkeuring? Het geld wordt op de door jou gekozen rekening gestort na ondertekening van het contract.